Google tvinger deg til å logge på Chrome - slik stopper du det

Hvis du er en av millionene som bruker Googles Chrome-nettleser, merker du sannsynligvis noen subtile (og ikke-så-subtile) endringer i nettopplevelsen din.

Hvis du ikke har lagt merke til det ennå, for å feire 10-årsjubileum, oppdaterte Google nylig den populære Chrome-nettleseren med versjon 69.


hvordan du bestiller online uten kredittkort

Chrome 69 kommer med et fornyet brukergrensesnitt inkludert avrundede faner, en helt ny menylinje og andre subtile kosmetiske endringer basert på Material Design 2 estetikk.






Denne oppdateringen fører med seg et overordnet passord- og autofyllhåndteringssystem og en rekke justeringer under panseret som har som mål å forbedre sikkerheten og øke hastigheten på nettopplevelsen.

Sikkerhetsforskere kritiserer imidlertid Googles beslutning om å skjule “www” og “m” underdomenene fra Chromes adresse som standard. Klikk her for å lære hvordan du angir denne endringen.

Men som det viser seg, er dette ikke den eneste endringen som har personvern og sikkerhetsinnstilte Chrome-brukere oppover. Les videre, så skal jeg fortelle deg om denne lille detalj som Google snek seg inn med Chrome 69 som kan krenke personvernet ditt.

Tvungen pålogging av Chrome

Holder du alltid Google-tjenestene og Chrome-surfeaktiviteten din atskilt? Det kan for eksempel være tidspunkter der du vil sjekke Gmail-kontoen din uten nødvendigvis å logge deg på Chrome-nettleseren. Det er helt opp til deg.




Dette skillet er viktig for folk som ikke ønsker at deres personlige Chrome-nettleserdata blir sendt til Googles servere uten deres tillatelse. I det siste, hvis du ikke logger på Chrome med en Google-konto, lagres nettleseraktiviteten din bare lokalt på maskinen du bruker.

Morsom fakta: Google ble grunnlagt 4. september 1998.

Vel, det ser ut som om denne policyen har endret seg i Chrome 69. Nå, hver gang du logger deg på og bruker en Google-tjeneste som Gmail, Maps eller YouTube, blir Google-kontoen din automatisk logget på Chrome-nettleseren du bruker, også .

Talsmenn for personvern gråter stygt siden denne 'tvangsinnlogging' kan lure intetanende Chrome-brukere til å utlevere sine personlige surfedata uten å innse det.

I et blogginnlegg forklarte Mathew Green, en kryptografiprofessor ved John Hopkins University, at denne subtile endringen har 'alvorlige konsekvenser for personvern og tillit.'

'Fra nå av, hver gang du logger deg på en Google-eiendom (for eksempel Gmail),' vil Chrome automatisklogg inn nettleseren på Google-kontoen dinfor deg, ”advarte Green. 'Det vil gjøre dette uten å spørre eller til og med eksplisitt varsle deg. ”


beste ota dvr 2017




I Chrome 69 er den eneste indikatoren for at du er logget inn at Google-profilbildet ditt vises øverst til høyre i nettleseren. For Green er det en bekymringsfull endring siden dette kan bety at Chrome automatisk aktiverer Googles 'synkroniserings' -funksjon uten brukerens tillatelse.

I tilfelle du ikke visste det, er Google Sync en funksjon som automatisk laster opp nettleseraktiviteten, bokmerkene, passordene og andre dataene til Googles servere, slik at du kan få tilgang til dem på flere datamaskiner og dingser. Det er praktisk, sikkert, men noen brukere velger ikke å slå på det i det hele tatt på grunn av personvernhensyn.

'Uansett om det er forsettlig eller ikke, har det effekten av å gjøre det enkelt for folk å aktivere synkronisering uten å vite det, eller å tro at de allerede synkroniserer, og det er dermed ingen ekstra kostnader for å øke Googles tilgang til dataene sine,' skrev Green i sin blogg innlegg.

Googles svar

For å imøtekomme disse problemene klargjorde Chrome-ingeniører at denne endringen bare var for å informere brukerne om at de var logget inn i nettleseren og at den ikke på noen måte aktiverer Google Sync automatisk.




I en Twitter-tråd forklarte Chrome-ingeniøren Adrienne Porter Felt at den nye funksjonen ikke betyr at Chrome automatisk sender nettleserhistorikken din til Google og 'Synkronisering er ikke slått på med mindre du senere slår den på.'

Felt skrev også at Chrome-utviklingsteamet gjorde denne endringen for å «forhindre overraskelser i et delt enhetsscenario», der folk noen ganger ville logge seg ut av et Google-innholdsområde uten å innse at de fortsatt er logget inn på Chrome.


video ringetone-app

'Det nye brukergrensesnittet minner deg tydelig om når du er logget inn på en Google-konto. I tillegg trenger du nå bare å logge deg ut ett sted før du deler datamaskinen din med noen andre, ”forklarte Felt.




Hun gjorde det også klart at å aktivere Sync fortsatt krever et ekstra manuelt trinn etter innlogging på Chrome. Bare det å logge på Chrome aktiveres det ikke automatisk.

Det er et spørsmål om tillit

Hmm, fra et brukervennlighetsperspektiv gir denne nye endringen mening; kritikere av denne finjusteringen sier at den burde vært kommunisert tydeligere til Chrome-brukere.




Med den nylige kontroversen rundt Googles retningslinjer for posisjonssporing, kan denne typen ikke avslørte endringer miste brukerens tillit til Google. Som Green advarte i bloggen sin, 'tillit er ikke en fornybar ressurs.'

Felt bekreftet også Chrome-personvernpolicy har blitt oppdatert (etter faktum) for å gjenspeile de nye endringene.

Gjennom årene har Google alltid gjort en god jobb med å skaffe tillit fra brukerne, men endrer dette seg? Spørsmålet blir nå: 'Stoler vi på Google?' Lytt til gratis podcasten for Consumer Tech Update for å finne ut av det.

Slik deaktiverer jeg tvungne Chrome-pålogginger

Hvis du ikke ønsker denne Chrome 69-innloggingsendringen endring, vil du være glad for å vite at det fremdeles er en vei rundt det.




Slik deaktiverer du det:

1. Åpne Chrome-nettleseren din, og kopier og lim den inn på adressefeltet:

chrome: // flags / # konto-konsistens

2. Trykk påTast inn.

3. Chrome-nettleseren din vil nå vise en side som viser 'Identitetskonsistens mellom nettleser og cookie jar' innstilling.

4. Endre innstillingen i rullegardinboksen til 'Funksjonshemmet. ”


epson et-4750 feilsøking

5. Chrome ber deg om å starte nettleseren på nytt for at endringen skal tre i kraft. Klikk på 'Start på nytt nå”-Knappen for å starte Chrome på nytt for at endringene skal tre i kraft.