iOS 13 sikkerhetsinnstillinger du bør bruke

Alt du iPhone-brukere skal ha fått et varsel om å installere den siste iOS-oppdateringen. Mens denne oppdateringen kommer med det etterlengtede Dark Mode og Apple Arcade-oppgraderinger, det er ganske mange sikkerhets- og personvernfunksjoner du må ta hensyn til - og noen kule forbedringer du også kan sjekke ut.

Ja, iOS-sikkerhet har vært noe av en vits i nylig minne, og de første versjonene så ikke ut til å være mye forbedret, men med de nylige oppdateringene, ytterligere forbedringer i posisjonsdata, sporing og kontaktsikkerhet, gjør iOS 13 absolutt saken for brukerne.

Her er fem iOS 13-funksjoner som kan brukes til å holde både deg og enheten din (e) sikre:



Hold kontaktene dine private

Hvis du allerede har installert den nye iOS 13-oppdateringen, har du kanskje lagt merke til en liten endring i kontakttillatelsene dine. Apper som har tilgang til kontaktene dine, vil ikke lenger få lov til å lese notatene du måtte ha knyttet til dine venner og familie. Igjen kan det virke som en liten endring, men det kan være mer viktig enn du er klar over - spesielt hvis du har brukt disse feltene til å lagre sensitiv eller personlig informasjon.


medisinsk id på android

Brorens gate-kode, ektefelleens debet-PIN og andre private notater har vært åpne for tredjepartsapper i ganske lang tid. Husk hvem som har tilgang når du leser om datainnbrudd og hacks. Heldigvis har Apple stoppet potensielle trusler med denne nye iOS-versjonen.




Anti-tracking Safari

Apple har tatt enda et skritt mot antisporing i Safari-nettleseren. Ved å forhindre sporing på tvers av nettsteder og fingeravtrykk av nettlesere, er det nå vanskeligere for annonser å spore Safari-brukere over hele internett.


sjekk app tillatelser android

Deres anstrengelser for å stoppe annonsesporing kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt kampen for å unnslippe målrettede annonser har blitt vanskeligere. iOS 13 har allerede sporingssidene slått på som standard, på den måten blir brukere øyeblikkelig skjermet uten å måtte løfte en finger.




Apple-pålogging

På samme måte som Googles og Facebooks påloggingsprosesser, er Apples nye påloggingsprotokoll ment å holde informasjonen din sikker ved å nekte å spore og lagre dataene dine for annonser. Du kan logge på med berørings- eller ansikts-ID, eller bare ved å oppgi passordet som er koblet til enheten din. Apple vil til og med gå så langt som å generere en tilfeldig adresse som skal brukes når du registrerer deg eller logger deg på appene dine.

Dette frigjør deg fra å motta de irriterende spam-e-postene i den primære innboksen. Det er ikke lenger behov for å opprette en falsk konto for å beskytte personvernet ditt eller stenge uønskede e-poster. Apple setter ganske enkelt opp en brannmur mellom deg og de mange tjenestene du bruker, som begrenser spredningen av din personlige informasjon.

Stopp Bluetooth snooping

Du har kanskje lagt merke til at det er noen apper som ikke ber om posisjonen din, men det betyr ikke at de ikke vil prøve å skaffe den på forskjellige måter? Wi-Fi-nettverk og andre Bluetooth-enheter er de eneste appene som trengs for å finne posisjonen din. iOS 13 ser ut til å ha sluttet med det.

Med den siste oppdateringen vil du nå motta beskjeder om å tillate eller nekte en app tilgang til enhetene sine Bluetooth-funksjonalitet. Dette gjelder for hver app. Du vil bli overrasket over hvor mange apper som ber om tilgang til Bluetooth-en som ikke trenger den.


programvare for detektering av hacker

Du kan se en liste over apper som har bedt om tilgang til Bluetooth ved å gå til din innstillinger>Personvern>Bluetooth.




Fjern posisjonsdata fra bildene dine

Siden vi har spørsmål om stedssporing, er det viktig å merke seg at hver gang du tar bilder, lagrer iPhone-enheten din den nøyaktige plasseringen du var på og lagrer informasjonen som metadata i fotofilen. Dette kan være potensielt skadelig for brukere, siden alle kan se sensitive eller private steder, for eksempel hjemmet eller arbeidsadressen din.

Dette er den typen informasjon kriminelle ser etter på sosiale medier. Nå, med bare noen få sveiper og kraner, kan du stripe et bilde av alle stedsdata før du deler dem på sosiale medieplattformer. Gå til enhetene dine innstillinger>Personvern>plassering tjenester>Kameraog velg 'Aldri.'


andre telefonnummer apps