Det viktigste klikk i dine personverninnstillinger på Facebook

La oss innse det, mennesker endres, holdningene skifter, livet er flytende. Det tar bare en enkelt livsbegivenhet - et samlivsbrudd, en skilsmisse, en ny jobb, en baby - og Facebook-innlegg i fortiden din, noen du kanskje ikke har hatt noen kvalifikasjoner som vises offentlig på profilen din, er plutselig ting du helst vil holde på med deg selv og vennene dine.

Dette kan være festbilder fra i går, sinte lønninger, gamle filosofiske eller politiske mønstre eller personlige medarbeidere du ikke lenger vil at hele verden skal vite om.


hvordan du signerer digitalt

I de første dagene av Facebook var det tungvint og tidkrevende å rote gjennom ens vegg og tidligere innlegg. En stalker ville være å bla gjennom hundrevis av kronologisk ordnede innlegg for å se lenger og lenger i ens Facebook-fortid. Bare de mest tålmodige sleuthene kan noen gang klare å grave dypt gjennom en Facebook-vegg for å avdekke fortidens shenanigans begravet.





Men ting endret seg med ankomsten av Facebook-tidslinjen og graf-søk for noen år siden. Med denne tilnærmingen åpnet Facebook sin enorme trove av brukerdata og gjorde den søkbar og lett tilgjengelig - pent delt inn i år og måned. Den gamle Facebook-veggen ble omgjort til det som egentlig er en søkbar bok du kan bla gjennom og navigere øyeblikkelig.

Selv om det virkelig er raskt og enkelt å spesifisere personvernet til fremtidige innlegg, er det forståelig nok en skremmende oppgave å gjennomgå personvernet til hvert innlegg, foto, innsjekking osv. Du har samlet i Facebook-fortiden din. Og hvis du er en lenge produktiv Facebook-plakat, kan dette vise seg å være nesten umulig.

Begrens tidligere innlegg

Heldigvis gir Facebook en måte å låse tidslinjen din på og retroaktivt endre personverninnstillingene til tidligere innlegg raskt med ett klikk. De flatterende bildene dine og skumleverdige innleggene fra fortiden kan være ikke-kriminelle nok til å dele med vennene dine og slektninger (de vil forstå, ikke sant?), Men det er kanskje ikke passende for perfekte fremmede (eller fremtidige arbeidsgivere).



For å låse alle tidligere innlegg merket som delt med “Venner av venner” eller “Offentlig”, naviger til dette alternativet:

På Facebook-siden, øverst på siden, klikker du den opp-ned-trekanten og velger Innstillinger. På mobilappen (iOS eller Android) trykker du på hamburgerikonet (tre horisontale linjer) for å få tilgang til snarveiene til profilen din, bla deg ned og trykk på 'Innstillinger' >> 'Kontoinnstillinger.'

I denne delen naviger du til 'Personvern' og deretter 'Hvem kan se tingene mine?' Vil du se et avsnitt som ber 'Begrens publikum for innlegg du har delt med venner av venner eller offentlige?'

Hvis du vil låse hvert innlegg du har gjort tidligere, bare til 'bare venner', klikker du på 'Begrens gamle innlegg.'

Vær advart om at denne handlingen er uaktuell! Hvis du har offentlige innlegg du er stolt av og ønsker at hele verden skal se, må du gå tilbake og endre personverninnstillingen for hvert innlegg manuelt.

Hvis du har autorisert andre til å merke deg i tidligere innlegg, vil personen som tagget deg og de andre personene som ble tagget i disse innleggene fortsatt være med i publikummet. På dette tidspunktet må du manuelt spore opp og gjennomgå tidligere koder via aktivitetsloggen.

Husk at dette alternativet bare vil beskytte Facebook-fortiden din fra fremmede. Alle i vennelisten din kan fremdeles slå opp og søke i alt i Facebook-profilen din.


hvor ble hatet du gir filmet

For å skjule et tidligere innlegg fra både fremmede og venner, må du søke etter innlegget selv og enten sette personvernet til 'Bare meg' eller slette det fra Facebook helt.