En kritisk Facebook-tidslinjeinnstilling å gjøre nå

Jeg er sikker på at du er veldig forsiktig med hvilke bilder, statusoppdateringer og artikler du legger på Facebook-tidslinjen. Tross alt, vil du ikke flau over deg foran venner, familie og kolleger nå eller i fremtiden lenge etter at du har glemt det du la ut i et øyeblikk av spenning.

Dessverre er det ikke sikkert alle i livet ditt er så hensynsfulle. Det er et problem når noen av vennene dine kan legge ut noe på tidslinjen din.

Det kan være et bilde som ikke viser deg i beste lys (bokstavelig eller billedlig), en tegneserie de vet at du vil synes er morsom, men andre kan synes støtende, en artikkel som du ikke er enig i, en historie du ikke vil ikke at alle skal vite, eller en rekke andre ting. Jeg har sett det skje med andre, og det har til og med hendt meg.



Heldigvis kan du stoppe det fullstendig med en enkel endring i Facebooks innstillinger. Jeg vil også fortelle deg hvordan du justerer innstillingene dine hvis du ikke ønsker å slå av denne funksjonen helt, men likevel vil ha kontroll.

Slå av tidslinjeposteringen

Det beste alternativet ditt er å hindre noen fra å legge ut på tidslinjen din. For å gjøre dette, åpne Facebook-siden din, og øverst til høyre på siden, klikk på opp-ned-trekanten og velg Innstillinger.

I venstre kolonne velger du 'Tidslinje og tagging.' I høyre kolonne ved siden av 'Hvem kan legge til ting på tidslinjen min?', Se etter 'Hvem kan legge ut på tidslinjen din?' Og klikk på 'Rediger' -koblingen til høyre.

Endre innstillingen fra 'Venner' til 'Bare meg.' Nå er du den eneste som kan legge ut. Enkel!

Selvfølgelig har du kanskje ikke noe imot at de fleste av vennene dine legger ut, du vil bare begrense hvem som ser det. Det kan du også gjøre.

Administrer tidslinjepostering

I skjermbildet 'Tidslinje og tagging' kan du se under 'Hvem kan se ting på tidslinjen min?'. Klikk på 'Rediger' -koblingen ved siden av 'Hvem kan se hva andre legger ut på tidslinjen din?'


mynt app android




Som standard bør dette settes til Venner, men du kan bytte det til Alle, Venner av venner, Bare meg eller Tilpasset. Hvis du velger Tilpasset, kan du velge hvem som skal se disse innleggene og hvem som ikke skal gjøre det.

Du kan angi enkeltpersoner, eller velge lister over mennesker. Du kan for eksempel velge å la listen over 'Nære venner' se hva andre legger ut mens 'Medarbeidere' ikke kan. Klikk her for å lære hvordan du oppretter og redigerer Facebook-lister.

Hvis du gjør dette, vil du selvfølgelig sørge for at innstillingene faktisk fungerer. På skjermbildet 'Tidslinje og tagging' i delen 'Hvem kan se ting på tidslinjen min?' Finner du 'Gjennomgang hva andre ser på tidslinjen.'

Klikk på 'Vis som' -koblingen til høyre, og du kan se hvordan Facebook-tidslinjen din ser ut for visse mennesker. Så du kan velge den kollegaen eller pårørende som liker å sladre og sørge for at de ikke kan se noe sladderverdig.

'Vis som' -funksjonen lar deg også se på profilen din som om du er en fremmed. Dette er en god måte å finne ut hva nøyaktig et medlem av allmennheten kan se om de ser på Facebook-siden din. Du kan bli overrasket over hva som ikke er så skjult som du tror.

Psst… Vil du ha flere tips? Følg med på Kim Komando på Facebook og YouTube. Det er her du vil se alle de mest populære historiene våre på et øyeblikk, og hvor vi legger ut nyttige videoer. Bare klikk “Lik” på Facebook, og 'Abonner' på YouTube å få historiene som betyr mest. Du finner koblingene i øvre høyre hjørne.

Flere tips du ikke kan gå glipp av:

7 Facebook-tips bare strømbrukere vet




Blokker irriterende mennesker på Facebook uten å bli fanget

5 spørsmål du må stille før du klikker NOEN lenke