Sex-rovdyr som bruker iPhone-triks for å sende nakenbilder

Se for deg å tenke på din egen virksomhet når du plutselig får et varsel på iPhone fra noen som vil dele et bilde med deg. Du har ingen anelse om hvem som sendte den eller hvorfor eller hvordan de fikk tilgang til telefonen din.

Det skjedde med meg for noen måneder siden. Jeg ventet i kø for å bestille mat da jeg fikk et varsel til telefonen min fra en fremmed som ville dele et nakenbilde med meg. En forhåndsvisning av bildet dukket opp på skjermen min og ga meg muligheten til å avvise eller godta bildet.

Hvordan kan noen som ikke har noen av kontaktinformasjonene mine, kunne sende meg bilder? Svaret er AirDrop. Perverse personer bruker denne iOS-funksjonen til å sende uønskede bilder av private deler til intetanende fremmede.



Tidligere måtte disse sex skadedyrene løpe rundt i skyttergraver for å blinke tilfeldige mennesker. Men nå kan de bruke teknologi for å eksponere seg digitalt. Nylig har det blitt rapportert om t-bane-ryttere som mottok nakenbilder via AirDrop fra andre pendlere.

Hva er AirDrop?

AirDrop er en funksjon for iPhones, iPod Touch og iPads som lar Apple-brukere umiddelbart dele innhold med andre Apple-brukere som er innenfor et bestemt område. Den bruker Wi-Fi og Bluetooth for å overføre filer, for eksempel bilder og videoer, til enheter i nærheten. Du kan også bruke den til å dele posisjonen din, telefonkontakter og Safari-nettsider.




liste over apper som spionerer på deg

Anta at du tar et stort gruppefoto på familiegjenforening. I stedet for å sende eller sende e-post til bildet til hvert enkelt familiemedlem, kan alle slå på AirDrop og motta bildet i løpet av sekunder. Det er mye raskere og enklere enn å skrive alles nummer eller e-postadresse inn i en ny melding. Det er spesielt nyttig hvis filen er for stor til å sende e-post.



Hvis du har en Mac som er logget på en Apple ID, kan du også bruke AirDrop til å dele filer med deg selv fra telefonen din til datamaskinen. Klikk her for å lære mer om hvordan du bruker AirDrop.

Slik forhindrer du uønskede bilder

Selv om AirDrop gjør fildeling mer praktisk, kan det også gjøre at enheten din er sårbar for uønsket innhold. Heldigvis er det enkelt å slå av denne innstillingen eller begrense hvem som kan sende deg bilder og videoer.




jeg vil ha et kamera

AirDrop har tre mottaksalternativer: Motta av betyr at du ikke får noen varsler om forespørsler om å dele innhold med deg.Kun kontakter betyr at bare lagrede kontakter på telefonen din kan sende deg innhold. alle betyr at alle innen rekkevidde kan sende deg en deleforespørsel. Du kan godta eller avslå forespørselen. Dessverre har de fleste enhetene sine uvitende satt til alle.



For å få tilgang til disse innstillingene på iPhone, iPod Touch eller iPad, sveiper du opp fra bunnen av den låste skjermen for å åpne telefonens kontrollsenter. Trykk på AirDrop-knappen, den er på høyre side mot midten av menyen, rett under glidebryteren. Velg Mottak av, Bare kontakter eller Alle for å endre innstillingene.

* Du kan alltid stille den til Alle for å motta et gruppefoto og deretter gå tilbake og endre det til Mottak av etter at du har tatt bildet.

(Hvis du leser denne artikkelen på appen, kan du klikke her for å se instruksjonene for å kontrollere AirDriop.)

Mer fra Happening Now

Triky malware som stjeler bankpåloggingsdetaljer for å få tilgang til dine kontanter



Leket Microsoft-notat avslører problemer med overflaten

Amazon refunderer kunder for falske produkter